Elérhetőségünk:   1075 Budapest, Madách I. út 12. (Madách Trade Center mellett)        Tel:  (06-1) 428-0137       Tel:  (06-1) 235-1078               E-mail:   utazas@geotours.hu

Dubai utazás, szállás, nászút ajánlatok. Dubai hotel árak, akciók. IPM TRAVEL QR Code

 

Emirátusok

ABU DHABI

Abu Dhabi az Arab Emirátusok fővárosa.. Az Arab Emirátusok második legnagyobb tagjaként turistaforgalmának zömét novembertől áprilisig fogadja. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

 

AJMAN

Ajman a legkisebb területű emirátus, mely az Arab öböl keleti partján fekszik. A városhoz két település rész is csatalakozik, a mezőgazdasági terményeiről nevezetes Masfout illetve Manama. A településen található a kormányzó hivatalai, számos bank és nagyvállalat épületei illetve jó néhány bevásárló központ. Ajmanban látható az ország legnagyobb hagyományos hajókészítő gyára, ahol a jellegzetes dhow csónakokat gyártják a helyi mesteremberek, akik még mindig ősapáik régi tudása szerint járnak el és nem használnak tervrajzot.

 

DUBAI

Dubai a 2. legnagyobb emírátus az Egyesült Arab Emírátusokban és az egész Közel-Keleten az egyetlen szabadidő és sportközpont. Rengeteg bevásárló központot és üzletet találhatunk itt, egészen a szük, kanyargós szúkoktól a modern, luxus áruházakig. A helyi piacokon hihetetlen-ül olcsón vásárolhatunk aranyat, textiliákat és fűszereket. Dubai egyben az Emírátusok keres-
kedelmi központja is, két részből áll, Deira és Bur Dubai, amelyeket a Creek nevű kis öböl választ el egymástól. Egymást érik a boltok, bazárok, bevásárlóközpontok. Dubai egyik fő eseménye a vásárlófesztivál, amikor a plázák még a megszokottnál is nagyobb attrakciókkal, műsorokkal, tüzijátékkal versengenek a vastag pénztárcájúak kegyeiért.

 

FUJEIRAH

Ez az egyetlen emirátus, melynek szinte teljes területén hegyvidék található és az egyetlen nagyobb város, mely az Ománi öböl partján fekszik, az ország keleti partvidékén. Itt jóval több csapadék esik, mint az ország egyéb részein, mely egybeesik a téli hónapokkal. Az átlag hömérséklet ilyenkor is 25 fok körül van. A fenséges Hajjar hegység egyedülálló környezetet varázsol a város köré, mely évről évre több turistát csalogat ide a világból.

 

RAS AL KHAIMAH

Az 1700 négyzetkilométer területű Emirátus a Perzsa öböl északi részén fekszik. Régebben Julfarként volt ismert. A legfőbb tevékenység az iparban folyik, itt találhatjuk az ország legnagyobb cementgyárát. Főbb látványosságok: az Óvárosban számos piac és szúk található, ahol friss halat, kenyeret, gyümölcsöt árulnak, három nagyonn bevásárló központ, Nemzeti Múzeum, Dhayah erőd.

 

SHARJAH

Több mint 5000 évig ez a település volt a leggazdagabb ezen a területen. Az Emirátusok kultúrális központjaként is számon tartott Sharjahban 17 múzeumot, 6 főiskolát és egyetemet, számos mecsetet és egy hatalmas iszlám stílusú bevásárló csarnokot találunk. Sharjah az egyetlen emirátus, ahol tilos az alkohol fogyasztása, birtoklása és értékesítése. Itt nagyon szigorú szabályok vannak az öltözködésre is, mind férfiakra mind nőkre vonatkozóan. Ezenkivül korlátozzák a kapcsolatokat is, pl: tilos egyedülálló férfinak nőkkel találkozni nyilvános helyen.

 

UMM AL QUWAIN

Ebben a kis emirátusban mindössze 60 ezren laknak, Ajman és Ras Al Khaimah között fekszik a nyugati parton. Hagyományos foglalkozásként itt még űzik a halászatot és a datolyatermesztést. Nagy népszerűségnek örvendenek az extrém sportok. Ebben a városban is régóta készíti ka hagyományos hajókat, a dhow-kat. A városban hét erőd is található, egyikben múzeumot rendeztek be. Főbb lárványosságok: akvárium, mely egyben a tengerészeti központ is, erőd, Dreamland vízipark,

 

Omán nyaralás, körutazás, különleges ománi utazási ajánlatok.

Dubai


    Online repülőjegy
 

    Online szállásfoglalás
 

    Online gépkocsibérlés
 

    Online biztosítás
 

   
 

    Spanyolország-
    Andalúzia, egyénileg